• vogel

Vogel

De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, is de volgende stap een volière. Wie enthousiast wordt voor volièrevogels, komt voor de vraag welke vogels hij of zij wil houden en welke vogels kunnen wel of niet samen worden gehouden. Daarnaast moet er keuze gemaakt worden voor de voeding en last but not least: heeft u tijd genoeg om de vogels van hun dagelijkse verzorging te voorzien.

Wie deze keuzes heeft gemaakt, kan rekenen op een geweldige hobby.        Vogel
Er zijn verschillende soorten volièrevogels: prachtvinken, zangvogels, vinkachtigen, vliegenvangers, mussen, timalia's, weduwvogels en nog veel meer. Al deze soorten hebben weer ondersoorten. Er zijn tientallen, zo niet honderden, vogels die als volièrevogel gehouden kunnen worden.

Volop keuze in soorten vogels dus. Er moet ook nog een keuze gemaakt worden voor het soort volière. Dat kan er een zijn in de kamer, maar ook de tuin is een optie. Er is zelfs een combinatie te maken.

Wie zich gaat bezighouden met volièrevogels, doet er goed aan om lid te worden van een vereniging. Hier lopen mensen rond die allerlei tips hebben. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om de literatuur bij te houden. Door kweek ontstaan er telkens weer nieuwe mutaties. Boeken en tijdschriften doen hiervan verslag. 

Denkt u erover om een vogel aan te schaffen? Download dan hier één van de handige checklisten!
* Parkiet
Agapornis
Kanarie

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra