• vis

Vis


aquariumEen mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mooie vissen een boeiende hobby. Er is keus uit drie soorten aquaria: koud wateraquarium, tropisch aquarium en zoutwater aquarium. Natuurlijk is er voor elke soort iets te zeggen, maar een tropisch aquarium is verreweg het populairst. Dat komt waarschijnlijk door de kleurenpracht die veel tropische vissen laten zien.

Wanneer u met deze mooie hobby begint, zijn er veel keuzes te maken. Hoe groot wordt uw aquarium? De grootte bepaalt vervolgens hoeveel vissen u erin kwijt kunt. Welke vissen kunt u samen in het aquarium houden? Dat is een goede vraag aan de dierenwinkel of u kunt er een boek over kopen. Welke planten kunnen er in uw aquarium? Wederom een vraag voor de winkel.

Als u startklaar bent, kunt beginnen met het inrichten van de bak. Verlichting, bodembedekking, planten, water met de juiste zuurgraad en dergelijke, luchtpompje en andere accessoires. Kortom de start is het moeilijkst en meest arbeidsintensief, maar na verloop van tijd heeft u een object in huis dat zoveel mooier kan zijn dan het mooiste televisieprogramma.

Als u helemaal gegrepen wordt door deze hobby, is het een goede suggestie om eens een lidmaatschap van een vereniging te overwegen. 

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra