• konijn

Konijnen

Konijnen zijn dieren die graag met elkaar leven. Een konijn dat alleen in een hokje zit is niet gelukkig en heeft een treurig bestaan. Daarom is het goed om twee dieren te nemen. Houd er wel rekening mee dat het geen dieren van verschillend geslacht zijn, want konijntjes kunnen zich razendsnel en vaak voortplanten.

Er zijn twee manieren om konijnen te houden. Buiten in een hok of binnen in huis. In een buitenhok of in een schuur is het voor het konijn een stuk minder leuk. Bovendien geniet u ook zelf minder van uw dier(en). In huis bij de mensen is het heel goed te doen. Het konijn hoeft niet zo'n groot hok, want overdag kan hij gezellig rondlopen. Zijn hok is zijn WC en zijn slaapplaats. Meer niet.

Ook voor konijnen geldt dat de verzorging erg belangrijk is. Een goede bodembedekking, een schoon hok, drinkwater, speciaal konijnenvoer uit de dierenwinkel en een aardige baas zijn voldoende voor een goed konijnenleven.

Net als andere dieren kunnen ook konijnen ziek worden. De dierenarts kan tegen een paar ziekten inenten. Daarvoor zijn er speciale konijnen inentingsspreekuren bij veel dierenartsen.

Als u een plek voor uw konijn in de kamer reserveert, zorg er dan voor dat het hok niet op de tocht staat. Konijnen hebben goede en gevoelige oren. Stel ze niet bloot aan harde muziek of andere geluiden.

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra