• hamster

Hamsters

Een hamster is een solitair levend diertje. Dat wil zeggen dat hij het liefst alleen is. Hamsters kunnen erg onverdraagbaar zijn tegenover elkaar. Het is daarom zaak om slechts één hamster per hok te houden. Het zijn dieren die oorspronkelijk voorkomen in woestijngebieden waar ze hun holen onder de grond hebben. Die situatie moet u dus zoveel mogelijk nabootsen bij hamsters in gevangenschap. De dierenwinkel kan u daarover adviseren.

De voeding van de hamster is voor een groot gedeelte opgebouwd uit zaden en granen. Toch is hij niet helemaal een vegetariër. Hij eet ook insecten en larfjes. Voor een complete en verantwoorde voeding kunt u het beste een goede voeding bij de dierenwinkel aanschaffen.

Omdat een hamster graag graaft, zult u een dikke laag bodembedekking in het hok moeten aanbrengen. Daarnaast is het leuk om voorwerpen te plaatsen waar hij zich in kan verbergen.

Er is ook nog een kleine soort hamster: de dwerghamster. Schattige kleine bolletjes met dezelfde eigenschappen. Ze kunnen zo maar in een kinderhand. Er zijn vele soorten dwerghamsters. Kleuren, vachten en vachtstructuren kunnen sterk verschillen.

Vraag uw dierenspeciaalzaak om parasietenbestrijdingsmiddelen als het diertje jeuk heeft of kale plekken vertoont. Er is dan een grote kans dat het last heeft van luizen. In een incidenteel geval kan een hamster ook last van vlooien hebben.

Denkt u erover om een hamster aan te schaffen? Download dan hier de handige checklist!

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra