• hamster

Gerbils

Gerbils zijn kleine knaagdieren die over de hele wereld in het wild voorkomen. Vooral in dorre, onvruchtbare zandgebieden. In de vrije natuur leven ze in groepen en het is daarom ook beslist noodzakelijk dat u minimaal twee gerbils bij elkaar houdt. Het zijn zogenaamde sociale dieren.

Deze dieren bouwen in de natuur hele gangenstelsels. Dat natuurlijke gedrag komt dan ook het best tot zijn recht als ze een forse hoeveelheid bodembedekking hebben. De dierenwinkel kan vertellen wat het beste materiaal daarvoor is.

Er zijn diverse soorten voer voor knaagdieren te koop. Gerbils zijn zaad- en graaneters. Toch dienen zij een bepaalde hoeveelheid dierlijke eiwitten te krijgen. Als er geen speciale gerbilvoeding verkrijgbaar is, voldoet hamstervoeding het beste.

Het grappige aan het karakter van een gerbil is zijn tomeloze nieuwsgierigheid. Hij lijkt zich werkelijk overal mee te willen bemoeien en is daarmee een gezellig diertje in huis.

Er zijn wereldwijd wel zo’n 80 verschillende soorten gerbils. Dat betekent dat er ook veel verschillende verschijningvormen zijn: van volkomen wit tot donkerbruin met zwarte oren.

De gemiddelde lichaamslengte van deze dieren is zo’n 12 centimeter, terwijl de staart zelfs nog langer kan zijn dan het diertje zelf.

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra