• cavia

Cavia

De cavia is een van de populairste huisdieren voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan dit diertje. Cavia's zijn heel vriendelijke diertjes en zelden agressief. Ze leven het liefst samen. Een cavia alleen in een hokje heeft geen aangenaam leven.

Deze dieren kunnen niet zelf vitamine C aanmaken. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding, met deze vitamine, in de dierenwinkel te kopen. Datzelfde geldt voor de bodembedekking: de dierenwinkel heeft precies wat nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten cavia's. langharig, gladharig, krullen, met vachten die veel verschillende kanten op staan en in veel kleuren, zoals zilver, goud, crème, chocolade en bruin met wit en zwart. Kortom veel keus bij de cavia.

Cavia's zijn niet snel ziek, maar er zijn wel zaken om rekening mee te houden. Zo mag het hok niet op de tocht staan en het dier moet altijd vers water hebben. Door voeding waar te weinig mineralen in zetten kunnen de tanden afbreken. Regelmatige controle van het gebit is dan ook nodig. Let ook op de ontlasting. Diarree is een slecht teken. Als een cavia kale plekken vertoont, krabt hij veel en dat kan komen door parasieten. Vraag de dierenwinkel naar middelen daar tegen.

Denkt u erover om een cavia aan te schaffen? Download dan hier de handige checklist!

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra