• kat

Kat

Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

Een goede voeding is natuurlijk heel belangrijk, want een kat die in een huis woont, is niet in staat om zelf zijn kostje bij elkaar te scharrelen. Er zijn langharige kattenrassen en die moeten elke dag een borstelbeurt. Ook kortharige katten moeten tegelmatig geborsteld worden. Verder dient het dier vlovrij te zijn. Andere parasieten, zoals wormen, moeten worden bestreden en de kat verdient natuurlijk de nodige aandacht van zijn baas. Het is erg leuk om een tweede kat erbij te hebben, want dan kunnen ze elkaar tijdens uw afwezigheid aandacht geven.
Kat
Om een goede band met uw kat op te bouwen is het goed om regelmatig te spelen. Een ping-pong balletje of een propje papier kunnen voor veel plezier zorgen, maar echte kattenspeeltjes uit de winkel zijn nog mooier.

De aangewezen persoon voor medische zaken bij de kat is de dierenarts. Hij zal u vertellen dat de kat een jaarlijkse inenting moet hebben om nare ziektes te voorkomen. De dierenarts is er natuurlijk ook om een kat beter te maken als er klachten zijn.

Katten zijn zeer zindelijke dieren. Zorg daarom altijd voor een schone kattenbak met een vulling die de kat prettig vindt. 

Denkt u erover om een kat aan te schaffen? Download dan hier de handige checklist!

Specialistisch advies? 0512 - 51 24 94 of info@talsmapetsenco.nl
 

Nieuws

 • Dierendag deals!

  Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda ...

  Lees meer
 • PAAS ACTIE!

  Pasen staat weer voor de deur en dat betekend korting met het groene ei bij P...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vele soorten vissen

  Vele soorten vissen

  Een mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mo...

  Lees meer
 • Onze vogels

  Onze vogels

  De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, i...

  Lees meer
 • Alles voor de hond

  Alles voor de hond

  Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medis...

  Lees meer
 • Alles voor de kat

  Alles voor de kat

  Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig. 

  Lees meer
 • Sonja de Boer

  "Van tuigjes passen wordt je natuurlijk heel erg moe, maar we hebben er 1 dankzij de goede service en utleg van Pets en Co"

  Sonja de Boer
 • Anneke Kootstra

  "Onze honden zijn gek op de botten van Pets en Co. Ze zijn dan ook altijd in een mum van tijd op."

  Anneke Kootstra